Projecten

Focusgroepen met patiënten, het ontwikkelen van educatieve middelen of het aanvragen van een subsidie?

Al mijn projecten zijn divers, ambitieus en patiëntgericht met als doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

jolien-014-removebg-preview (1)

"Wat doe jij allemaal?"

Die vraag krijg ik regelmatig. Want ik pas niet in een hokje en dat is soms lastig.

Ik houd ervan verschillende projecten aan te pakken, maar altijd met impact op het leven van mensen. Inhoudelijk als het gaat om onderzoek, creatief als het gaat om een voorlichting of lesmateriaal, maar ook strategisch bij het aanvragen van subsidie. Dat maakt geen enkele werkdag hetzelfde, waardoor ik gedreven en gemotiveerd ben om de projecten tot een goed einde te brengen.

Lees hieronder meer over voorbeelden van mijn projecten en opdrachten.

LeskofferHuid in de klas om de huid bespreekbaar te maken op de basisschool

Lespakket Huid in de klas

Voor de patiëntenorganisatie 'Huid Nederland' ontwikkelde ik een lespakket over de huid en huidaandoeningen voor de basisschool (8-12 jaar). Hiervoor vroeg ik succesvol subsidie aan bij ZonMw bij het programma 'Voor Elkaar'.

Voor dit project werkte ik als projectleider samen met dermatologen, verpleegkundig specialisten, leerkrachten, een onderwijskundige en patiëntenvertegenwoordigers.

Examinator hoger onderwijs

Ik ben (onafhankelijk) examinator in het hoger onderwijs. Ik beoordeel voornamelijk onderzoeksopzetten, interviewpractica en onderzoeksartikelen.

Hiervoor heb ik ruim 10 jaar ervaring als docent en begeleider in het hoger onderwijs. Ik werkte meer dan 7 jaar bij de masteropleidingen Advanced Nursing Practice en Physician Assistant. Daarnaast heb ik als docent gewerkt voor de bacheloropleiding communicatie, de lerarenopleiding en de minor De kracht van vele culturen.

Ik ben geaccrediteerd bij het CRKBO als docent, en heb mijn BKE en BKO behaald.

Scherm­afbeelding 2023-02-23 om 14.22.38

Ichthyosis

Voor de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken heb ik verschillende projecten uitgevoerd.

Ik was hoofdredacteur van de glossy 'Itchy' (zie afbeelding), ik ontwikkelde patiëntenfolders en deed onderzoek samen met studenten HBO-V van Hogeschool Inholland. Dit ging over kwaliteit van leven met ichthyosis, ouder worden met ichthyosis, palmoplantaire keratodermie en X-gebonden ichthyosis.

Onderzoek voor en door jongeren

Als onderzoeker doe ik mee aan het ZonMw programma: Onderzoek door en voor jongeren naar mentale gezondheid.

Samen met jongeren schrijf ik een subsidie-voorstel over onderzoek naar de mentale gezondheid van hoogbegaafde jongeren.

Hiervoor ben ik aangesloten bij de kenniskring van het Lectoraat GGZ-Verpleegkunde van Hogeschool Inholland.

Wil je meer weten over het afgerond onderzoek? Kijk dan op mijn profiel op Research Gate.

Jolien van der Geugten en Shivan Hassan werken aan een boek en een podcast.

Nieuw boek

Samen met Shivan Hassan werk ik aan een nieuw boek en podcast.

Artikelen Heel de Huid

Voor het tijdschrift Heel de huid schrijf ik ieder kwartaal een artikel over een huidaandoening. Hiervoor interview ik een patiënt/ervaringsdeskundige en een zorgprofessional.

Ik schreef bijvoorbeeld over ervaringen met hidradenitis suppurativa, necrotiserende faciitis en de ziekte van hailey-hailey. Ook schreef ik over eczeem en het stellen van een diagnose op een donkere huid en over sporten met de huidaandoening ichthyosis.

Het tijdschrift is online gratis toegankelijk.

Foto van Karin Veldman

"Eindelijk een kinderboek over ichthyosis! Het is zo belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen herkennen in de wereld om hen heen!"

Karin Veldman, voorzitter Vereniging voor Ichthyosis Netwerken

huid22_handindelucht

"Kinderen met huidproblemen denken vaak: 'Ik ben de enige'. Maar als je het erover hebt, blijken nog 4/5 kinderen iets te hebben aan hun huid".

Monique Kamphuis, leerkracht basisschool over het lespakket Huid in de klas.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Mijn ervaring als onderzoeker, docent en moeder van kinderen met extra zorgvragen zet ik in om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Iedere dag doen zorgprofessionals hun best patiënten zo goed mogelijk te diagnosticeren en te behandelen.

Maar in het dagelijks leven kan er behoefte zijn aan meer informatie, professionele begeleiding en/of het uitwisselen van ervaringen met andere patiënten of naasten.

Als je een chronische huidaandoening hebt kun je te maken krijgen met gevoelens van schaamte en eenzaamheid, en je kunt zelfs gepest worden.

Met mijn achtergrond werk ik daarom aan verschillende projecten op het gebied van gezondheid en welzijn om de kwaliteit van leven (kwetsbare) mensen te verbeteren.

Samenwerken?

Heb jij een idee voor een (nieuw) project? Een onderzoek of subsidie aanvraag waarin je met mij wil samenwerken? Ik hoor graag van je!

Jolien van der Geugten - nascholing voor VA & PA