Over mij

What's my story?

Mijn naam is Jolien van der Geugten. Met mijn jarenlange ervaring als senior onderzoeker en als docent help ik jou aan concrete oplossingen voor knelpunten in de gezondheidszorg. Ook bij complexe vraagstukken ben ik vastberaden om deze met mijn sterk ontwikkelde analytische vermogen voor jou te ontrafelen, waarbij ik altijd oog houd voor de ervaringen en beleving van de doelgroep.

Het roer om

In 2020 ging het roer om: ik nam ontslag bij de hogeschool waar ik ruim 12 jaar werkte. Ik werkte daar zeven jaar als docent ‘wetenschappelijk onderzoek’ bij de masteropleidingen tot Verpleegkundig Specialist en Physician Assistant.

Waarom ging ik weg? Het begeleiden van studenten en het kritisch beoordelen van onderzoek doe ik nog steeds met veel plezier. Maar ik miste ruimte om zelf onderzoek te doen en zelf praktische oplossingen te ontwikkelen. Dit werd mij nog duidelijker toen één van mijn drie kinderen een chronische huidaandoening bleek te hebben, en ik als moeder voorlichtingsmateriaal en begrip voor het hebben van een huidaandoening miste.

Onderzoeker en schrijver Jolien van der Geugten

What’s Your Story?

Daarom startte ik mijn bedrijf W.Y.S. Onderzoek & Educatie. Hier komt alles samen: mijn professionele achtergrond als wetenschapper en docent, mijn persoonlijke ervaring als moeder met (chronische) gezondheidszorg voor kinderen én mijn oprechte nieuwsgierigheid naar verhalen van mensen. W.Y.S. staat namelijk voor ‘What’s Your Story?’. De rode draad in mijn bedrijf is de kwaliteit van zorg direct en indirect verbeteren, waarbij de verhalen van ervaringsdeskundigen een belangrijke rol spelen.

Ben je patiënt of patiëntvertegenwoordiger? Voor jou doe ik onderzoek, houd ik interviews, schrijf ik journalistieke artikelen en ontwikkel ik voorlichtingsmateriaal. Dit draagt bij aan meer inzicht in ervaringen van patiënten. Belangrijk voor het verbeteren van de behandeling en de kwaliteit van leven van patiënten, en voor vergroten van begrip voor mensen met een huidaandoening.

Ben je Physician Assistant of Verpleegkundig Specialist? Voor jou geef ik live en online nascholing over wetenschappelijk onderzoek. Door jouw kennis over wetenschappelijk onderzoek weer op peil te brengen en te verdiepen, kan ik indirect bijdragen aan de positie van zorgprofessionals en patiënten in de gezondheidszorg.

Jolien van der Geugten - onderzoek doen en educatie over de huid
Kinderboekenschrijver Jolien van der Geugten samen met haar zoon en het boek Joris en de tijger over de huidaandoening ichthyosis.

Een speciaal project is mijn kinderboek ‘Joris en de tijger’. Ik schreef dit boek toen mijn zoon naar de basisschool ging, en ik geen kindvriendelijk materiaal kon vinden over zijn huidaandoening ‘ichthyosis’. Het is een positief verhaal over een dappere en slimme jongen met ichthyosis.

Het boek heb ik ook laten vertalen naar het Engels en het Duits. Daardoor wordt het over de hele wereld gelezen. Van Australië tot Denemarken en van Canada tot Singapore.

Zo leren álle kinderen dat sommige kinderen een bijzondere huid hebben. Bovendien ontdekken kinderen met ichthyosis dat zij de held kunnen zijn in een verhaal en niet de enige zijn met ichthyosis. Ook bij dit project was mijn achterliggende doel het verbeteren van de positie van (huid)patiënten.

Wil jij met mij samenwerken?

Wil jij meer horen wat ik voor jou, voor jouw vraagstuk of organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Logo registratie CRKBO docent

Dr. Jolien van der Geugten beschikt over de basiskwalificaties ‘Onderwijs’ en ‘Examinering’ (BKO/BKE) en is geaccrediteerd als docent bij het CRKBO. Zij promoveerde in 2017 op onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren in Ghana bij de leerstoel Health Promotion aan de Universiteit Maastricht. In de jaren daarvoor deed zij kwalitatief en kwantitatief onderzoek in Nederland, Oost-Europa en Ghana.