In het kort:
'Wanneer PA en VS hun kennis over wetenschappelijk onderzoek vergroten, verbeter je indirect de kwaliteit van zorg'
Jolien van der Geugten
'Wanneer PA en VS hun kennis over wetenschappelijk onderzoek vergroten, verbeter je indirect de kwaliteit van zorg'
Jolien van der Geugten
Infosheet: Hoe schrijf je een onderzoeksopzet?
Het schrijven van een onderzoeksopzet. Wat mag je zeker niet vergeten?
Als je de keuze hebt gemaakt een wetenschappelijk onderzoek te starten, begin je met het schrijven van een onderzoeksopzet. In dit document verantwoord je het onderwerp en de aanleiding van het onderzoek, de onderzoeksvraag en jouw aanpak.
Tijdens jouw (voor)opleiding heb je waarschijnlijk wel een onderzoeksopzet beoordeeld of zelf geschreven. Maar wat moet je daarin zeker niet vergeten?
Daar maakte ik een speciale infosheet over. Deze kun je downloaden in de webshop.
E-learning Boost Your Research Skills
Wil jij jouw kennis opfrissen over praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek? Ben je een Physician Assistant of Verpleegkundig Specialist?
Volg dan de e-learning Boost Your Research Skills. Tot 1 september 2024 ontvangen PA hiervoor vier accreditatiepunten. VS krijgen een certificaat met bewijs van deelname en tijdsinvestering.
Wat levert de e-learning jou op?
Wat zeggen anderen over de e-learning Boost Your Research Skills?
"Het is een zeer vriendelijke, duidelijk en goed gestructureerde nascholing waarin alles aan bod komt om de kennis weer mee op te frissen." Henriëtte Polonio (Physician Assistant).
"Goede opfrissing van een deel van de wetenschapsmodule in PA opleiding en tevens wat nieuwe aanvullingen en verdieping." Jos (Physician Assistant).
"Leuke en leerzame e-learning."
"Goede cursus om de kennis weer op te frissen en enthousiast te worden over wetenschappelijk onderzoek!"
"Ik vond het goed: interactief en toch online."
Starten met wetenschappelijk onderzoek
Hoe start je met wetenschappelijk onderzoek? Waar moet je allemaal aan denken?
Hieronder volgen enkele (praktische) vragen om te beantwoorden wanneer je start met wetenschappelijk onderzoek:
- Wat is het (praktijk)probleem/de aanleiding voor het onderzoek?
- Van welk kennishiaat is er sprake?
- In hoeverre is er nog geen bestaande (inter)nationale literatuur beschikbaar ten aanzien van dit vraagstuk?
- Hoeveel tijd en hoeveel financiering is er om het onderzoek uit te voeren?
- Is er draagvlak voor dit onderzoek? Denk aan het benaderen van patiënten, samenwerken met verschillende disciplines en het gebruiken van bestaande data.
E-learning Kwalitatief Onderzoek
Wil je als Physician Assistant of Verpleegkundig Specialist jouw kennis opfrissen over kwalitatief onderzoek? Wat is het verschil met kwantitatief onderzoek, hoe verzamel je data?
Volg dan de e-learning Kwalitatief Onderzoek. In ongeveer 2 uur bekijk je acht korte video’s, maak je opdrachten, doe je een quiz en maak je een toets. Je kunt de e-learning flexibel en in je eigen tijd volgen.
Na het succesvol afronden van de e-learning ontvang je natuurlijk een certificaat als bewijs van deelname en tijdsinvestering.
Wat levert de e-learning jou op?
Over de docent
Dr. Jolien van der Geugten werkte 12 jaar bij Hogeschool Inholland, waarvan ruim zeven jaar als docent Wetenschappelijk onderzoek bij de masters Advanced Nursing Practice en Physician Assistant.
Daar begeleidde zij studenten bij hun afstudeeronderzoek, gaf zij college en was zij coördinator van de leerlijn Wetenschappelijke vorming. Zij beschikt over de basiskwalificatie 'Onderwijs' en 'Examinering'. Ook is zij CRKBO geregistreerd docent.
Jolien promoveerde (2017) op onderzoek naar de seksuele gezondheid van Ghanese jongeren aan de Universiteit Maastricht. Als onderzoeker heeft zij ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek in Nederland, Oost-Europa en Ghana.