joris-en-springende-tijger-los 600x400

Veel gestelde vragen

Het boek is zeker geschikt voor kinderen zonder ichthyosis. Het is een kleurrijk en vrolijk prentenboek over een jongen, een tijger en andere wilde dieren. Kinderen zijn nieuwsgierig of het Joris lukt om de welpjes te vinden.

Tijdens het verhaal krijgen kinderen op informele wijze mee dat niet iedereen dezelfde huid heeft en dat Joris ichthyosis heeft. Maar hij kan ook de held zijn van een avontuur!

Het boek is ook geschikt voor kinderen met een andere huidaandoening dan ichthyosis.

Tijdens het verhaal krijgen kinderen op informele wijze mee dat niet iedereen dezelfde huid heeft. Joris vertelt in het verhaal dat hij ichthyosis heeft. Kinderen met een andere huidaandoening kunnen zich met hem vergelijken. Hebben zij misschien ook last van schilfers of jeuk? Moeten zij zich ook vaak insmeren?

Bovendien is Joris met zijn huidaandoening ook de held van een avontuur, een voorbeeld voor alle kinderen met een huidaandoening!

Ichthyosis is een erfelijke huidaandoening, waarbij huidcellen in grote mate worden aangemaakt. Deze cellen komen langzaam los van het lichaam, waardoor er een soort file ontstaat in de vorm van schilfers (losse velletjes). De huid lijkt te verdikken en vertoont gelijkenis met een vissenhuid (ichthus is Grieks voor vis). De huid is vaak bij de geboorte al aangedaan en de aandoening duurt levenslang. Voor meer informatie kijk op www.ichthyosisnetwerken.nl.

Dit boek is geschikt om te lezen met kinderen van ongeveer 3 t/m 6 jaar. Als een leerling ichthyosis of een andere huidaandoening heeft, is het goed als hier aandacht voor is op school. het kan namelijk vragen oproepen bij andere leerlingen: Waarom voelt iemands hand droog of hard aan? Waarom heeft iemand witte velletjes in zijn haar? Waarom moet iemand vette zalf smeren die vreemd ruikt?

Het is niet nodig om alle aspecten van ichthyosis te bespreken, maar het is wel belangrijk dat kinderen weten dat huidaandoeningen zoals ichthyosis, eczeem en psoriasis niet besmettelijk zijn.

Tijdens en na het verhaal kun je met kinderen in gesprek gaan over hun huid, de huid van Joris en de dieren. Misschien hebben kinderen ook wel eens een droog of rood plekje op hun huid? Hebben ze een schaafwondje, een litteken of sproetjes? Krijgen ze het ook wel eens heel warm op een zonnige dag? Er een gratis kleurplaat beschikbaar bij het boek.

Het boek is mede mogelijk gemaakt met bijdragen van sponsors (SAP Advocaten, Eucerin, Under Your Skin Foundation, Galderma, Dexeryl, Huid Nederland, Vereniging voor Ichthyosis Netwerken) en een investering van de schrijver (Jolien van der Geugten).

Het boek is in het Engels vertaald en heet Luke and the tiger. Het boek is te bestellen via de website www.lukeandthetiger.com

Je kunt het boek ook afhalen in Amersfoort. Geef dit aan op de afrekenpagina. We kunnen dan een ophaalafspraak maken.

De Utrechtse Boekenbar.

Boekhandel Daan Nijman in het UMC Groningen.

Museumwinkel Bonnefantenmuseum in Maastricht

Afhalen op afspraak P.J. Troelstralaan 18, Amersfoort

De verzendkosten zijn € 4,10 inclusief btw. Bestellingen boven de € 50 inclusief btw, worden gratis verzonden.

Voor bestellingen naar het buitenland, zoals België en Duitsland zijn andere verzendkosten van toepassing. Neem hierover contact op via jolien@jorisendetijger.nl.

Je hebt het recht binnen 14 dagen na ontvangst van het product, de koopovereenkomst te ontbinden.

Als je gebruik wil maken van dit recht, dien je dit binnen 14 dagen, schriftelijk, te melden bij WYS Onderzoek & Educatie via jolien@jorisendetijger.nl.

Je dient het boek vervolgens binnen 14 dagen, op eigen kosten, retour te zenden aan WYS Onderzoek & Educatie.

P.J. Troelstralaan 18
3818 KT Amersfoort

Stuur dan een e-mail naar Jolien@jorisendetijger.nl

Joris_en_de_tijger_mockup_800x733

Nieuwsgierig geworden?